25.8.05

Kunsten at opdrage en killing

Der er en god grund til at man ikke skal tage killingerne fra en kattemor før de er 11-12 uger. De sidste seks uger bruger hun nemlig på at lære dem at gebærde sig i den store verden, at jage, hvad man skal være bange for og hvad der er ufarligt. Siden Kaptajnen nu er en moderløs kat, er det op til os og Fru Jensen at lære hende alle de ting.

Og helt ærligt ... meget af det gider Fruen altså ikke. Så det er op til os mennesker at gøre hende trafiksikker (hvis katte nogensinde bliver det), at lære hende at færdes i kvarteret, og i det hele taget hæve hendes horisont op over gulvtæppehøjde.

Når vejret er til det sidder vi derfor på trappestenen med kaffen og leger med katten. Foreløbig er hun mest tryg ved vores eget fortov, og smutter ind i forgangen når der kommer biler (et godt træk) - men hun har været på en enkelt tur i buskene på den anden side af gaden.Stokrosen er klippet ned for i år - men man kan godt lege med bladene alligevel. Eller gemme sig bag dem hvis der kommer for mange mennesker.

Ingen kommentarer: