18.10.05

Fokus, små venner - fokus!

Vi har fået en prins.

Man føler sig fristet til at sige "og hvad så?". Det er da en naturlig følge af, at to sunde unge mennesker gifter sig, eller hur?

Der, hvor min film knækker, er når folk så poster gaver i et barn, der ved alle smådyrs beskytter aldrig kommer til at mangle noget, samtidig med at børn i Afrika dør af sult og AIDS, børn i jordskælvszonen i Himal dør af kulde og sult, og børn i Østeuropa dør af prostitution og skrupelløse voksne ....

Hvad med at sende det varme babytæppe (i prinsens navn, evt.) til et frysende barn i Kashmir? Eller at give et bidrag i hans navn til at hjælpe et HIV-barn i Afrika til et liv?

Det ville være godt for både landets og prinsens omdømme ....

10 kommentarer:

Vivian sagde ...

Så sandt som det er sagt Dana :-)
- Gaver er nu engang bedst givet ud til de der trænger !

KH Viv

Helle Holst sagde ...

Lige mine ord :o)
Jeg ville ønske at det unge par kunne sende nogle af de mange tæpper og bamser til et sted hvor de virkelig har brug for hjælp.

Kh. Helle

Jeanette sagde ...

jamen, det er jo også lige mine ord!

Jeg følger udviklingen i royale anliggender med bekymrende stor passion - men der knækker min film altså også.

Jeanette

Ulla sagde ...

Fuldstændig enig!
Jeg har aldrig fattet, hvorfor folk giver den slags gaver.
Ulla

Marianne sagde ...

Godt brølt løve!! Vi danskere er da efterhånden hamret langt oven ud af behovspyramiden, siden vi i den grad har brug for at engagere os i så forholdsvis ligegyldige ting, og der skal der også en vis portion vilje til at vende "det blinde øje" til alt det andet.

Mette sagde ...

Jamen dog, så mange der er enige. Ja kommer lille-prinsen jo nok aldig til at mangle noget - der er jo noget der hedder apanage (staves det sådan ?). Iøvrigt betaler vi verdens højeste skat i Danmark og ud af de penge går en temmelig stor del til nødhjælp ude i verden. Den smule jeg har tilovers bliver i hvert fald brugt til fx. garn. Og såeee kan det da godt være at jeg ind imellem frivilligt giver et bidrag til dem de andre glemmer !

Dana Watsham sagde ...

Kære Mette

- verden lever på, at vi ikke altid er enige. Heldigvis - det ville være rædselsfuldt kedeligt at være enige hele tiden. Udvikling foregår i uenighedens spændfelt.

Anonym sagde ...

Hej Dana
Selvom jeg er en stor Royalist, er jeg helt ening, har forslået at man opretter en fond til børn i det jordskælvsramte Afganistan i Red Barnet i stedet for alle de plysbamser o.l.
KH Inger

Anonym sagde ...

Skønt at høre dig sige sådan! Er efterhånden begyndt at holde lidt lav profil -får så mange uvenner med de holdninger :-)))
Som jeg hørte det sagt i løbet af ugen: "ja, så er der endnu en borger, der skal på overførselsindkomst... ;-)))"
(det var da et meget skægt perspektiv...)
Ikke at jeg overhovedet har noget imod overførselsindkomster, og F og M virker da også som nogle søde unge mennesker, men at nogle personer skal fødes til særlige positioner strider nu engang mod alle demokratiske principper... som jeg dagligt kæmper for at fremme...
Kh Pernille

gimpelise sagde ...

Så sant, så sant.
Kvifor sende til ein som har alt, og ikkje heller gi til det barn som ingenting har.