18.6.06

Skoene er godt nok små i Dannevang ... (klik for at læse artikel)

(Nu med korrektur ..... *rødme*)
Det være hermed slået fast: Når Peter Høegs nye roman sælger så godt, er det fordi folk er forført af onde, onde nyreligiøse ...

Helt ærligt, hvor småligt kan det blive?
Jeg er ikke færdig med bogen. De første 75 sider har været lidt lange i spyttet, i alt fald efter min smag - men mandens fornemme greb om det danske sprog er umiskendeligt. Det er så vel også suspekt?
Anmelderne var mavesure da den kom. Det har bogkøbere og -lånere vist sig at være trestjernet græsk-katolske over, altså må der kastes mudder på andre måder. Et tidligere medlem af Vækstcentret har jamret til en journalist. Hvorfor er det så meget værre for hende end for f.eks. de mange frafaldne Jehovas Vidner eller andre fra meget lukkede tros- eller sociosamfund?
Det nærmer sig det Aagaardske i paranoia. I det mindste er 'Vækstcentret' et væsentlig mere ærligt navn end Aagaards 'Dialogcenter".
I bogverdnen er det blevet sådan, at når Kaare Bluitgen leger "alle muslimer er dæmoner" får det positiv omtale i lårtykke stråler, selv om Høeg har mere fornemmelse for fortælling og sprog i sin lillefinger end Bluitgen har i hele kroppen. Når vi får sommerens stime af kvalmende chick-lit i boghandlerne sidst i maj leverer avisernes bogspalter en række tongue-in-cheek anmeldelser der skal få os til at læse skidtet - hvorimod folk der umiskendeligt KAN skrive? Dem er der ikke mange positive ord til.
Hellere Helle Helle end Høeg? Thi stander landet i våde ....

1 kommentar:

Irene sagde ...

Småskoet jammerdal!