2.11.06

En meget våd nat


Der var godt nok vådt i Korsør i nat! Sammy og jeg gik travetur ved nitiden, og han fik set med egne øjne hvor hurtigt sådan noget vand egentlig stiger! Det er svært at fotografere kulsort vand i buldermørke - men dette er indkørslen mellem Irma og Aldi under en del centimeter vand.

- og her bliver trappen til kælderen under Irma forvandlet til brusende vandfald. Det stod helt op til gadeniveau i morges.

Det gjorde kælderen under Baggesenskolen også ... lukket skole! I to dage!
Sammy og Rasmus besluttede at tilbringe dagen sammen når de nu alligevel havde fri ... han står der og prøver at se cool ud, men moderen kan godt se det triumferende grin, der kæmper for at bryde igennem. Først spændingen ved oversvømmelse, og så to hele fridage!

Det ligner en gletcherfod. Det er hjørnet af skolen, hvor vandet virkelig havde fart på for at fylde de 1200 kvadratmeter kældre til gællespalterne - for slet ikke at tale om regnvandsbassinet, sportshallen og fjernvarmeværket. Jeg har ikke helt fattet logikken i at lægge en sportshal og en så vigtig installation på det laveste punkt i byen - især ikke med global opvarmning og stigende vandstand in mente? Det er oversvømmelse nr. 2 på 14 år.

Her kan man se højvandsmærket på fjernvarmeværket. Der var fyldt op, både i kælder og maskinhal.

Der pumpes. Og pumpes. Og lugter af fisk.

Containerne fra fiskerihavnen var drevet helt op midt i byen.
- og hjørnet ved banken er helt undermineret.
Men vores lille gade forblev tør, og i alt fald vores ende havde strøm hele tiden. Hus, katte og kanaljer er i god behold. Blot surt at måtte undvære internetforbindelsen.
Det største fnis? Det kollektive (og stærkt hørbare!) forargelsens brøl fra diverse naboer, da fællesantennen satte ud midt i fodboldkampen.

Ingen kommentarer: