3.2.07

Til grin eller græmmelse? (klik for at læse kronik)

Ja, vi er jo nødt til at lave et indlæg ... tanten har færdigt strik til fremvisning, og så er der gået knas i flashkortet i digikameraet. Det betyder analog fotografering - og ventetid på fremkaldelser. "ARRRRRRRRGH!", som Søren Brun ville sige ...

Så er det jeg griber til noget andet - nemlig en tantelig bredside, som egentlig har brygget det meste af en uges tid. Lige siden jeg læste den kronik, som overskriften linker til - et temmelig groft partsindlæg, der gerne så den biologiske determinisme indført som standard på børnehaveplan.

Jeg vil gerne give et par citater til bedste for dem, der ikke orker at pløje sig igennem det hele:

Hvorfor er det f.eks. kun piger, der er pyntesyge?

- øh, måske er det fordi det IKKE kun er piger der er pyntesyge?

Så kommer der noget om hjernehalvdele og seksuel ophidselse, som kvinder åbenbart ikke helt selv ved noget om ([ironi ON] så er det jo GODT at vi har nogen kloge biologmænd til at fortælle os det [ironi OFF]):

Man har udviklet et apparat, hvor det er muligt at fremvise film for forsøgspersoner på en sådan måde, at filmen kun opfattes i den ene hjernehalvdel. Med det apparat har man vist en film med et elskende par i en øm scene. Samtidig målte man personernes blodtryk. Hos mænd fandt man, at blodtrykket steg, uanset hvilken hjernehalvdel der så filmen, om end højre halvdel reagerede kraftigst. Hos kvinderne, derimod, var venstre hjernehalvdel helt upåvirket. Blodtrykket faldt nærmest en smule. Hvis det derimod var højre hjernehalvdel, der så filmen, steg blodtrykket meget kraftigt. Andre undersøgelsesmetoder giver tilsvarende resultater. Konklusionen er, at for kvinder er erotisk ophidselse udelukkende knyttet til ubevidste reaktioner i højre hjernehalvdel. Samtidig ligger sproget og de analytiske evner som regel i venstre hjernehalvdel. Hvis kvinderne skal beskrive, hvad der stimulerer dem seksuelt, så kan de ikke, for stimuleringen foregår helt ubevidst (modsat mændene, som godt kan beskrive det). Kvinderne aktiverer deres bevidste, analyserende og sproglige hjernecentre, og her finder de kun nogle fornuftsbetonede overvejelser om alle de pæne egenskaber, mandlige partnere bør have. Undersøgelser af, hvilke egenskaber ved mænd der faktisk ofte stimulerer kvinder seksuelt, peger derimod på nogle helt andre træk – såsom at manden er socialt dominerende og bestemmer over andre.

Sjovt nok eksisterer der masser af undersøgelser, der har dokumenteret i alle ender og kanter, at kvinder tænder på ord frem for billeder ... men det er vel bare fordi vi ikke er bevidste om det? At det er en illusion når vi bliver smaskvåde af en saftig novelle, hvorimod en socialt dominerende alfahan efterlader vitale organer tørre som Sahara ved middagstide? I det hele taget var det vel mere reelt at se på faktisk ophidselse (som også kan ses hos kvinder, hvis man bruger øjnene) end på blodtryk? Når jeg får forhøjet blodtryk af alfahanner er det mere på grund af irritation og vrede end på grund af liderlighed ...

Den ærgerlige konklusion af dette er, at hvis man vil vide, hvordan en mand skal være for at gøre succes hos kvinder, så kan man ikke spørge kvinderne om det. For kvinderne er ikke selv bevidste om det.

- således taler en mand der får for lidt - for hvis de var bevidste om det ville de da komme efter ham i stimer, ikke? De stakkels små ubevidste høns .... eller den stakkels deterministiske idiot.

Og så hans konklusion - efter sydende angreb på alle de pædagoger, der bevæger sig ud over den biologiske determinismes sandkassekant og ønsker at give ungerne en lidt videre horisont (hold på hat og briller!!):

Hvis drengene derimod får lov at være maskuline, så bliver de trænede i, hvordan man opnår popularitet, og hvordan man agerer i et socialt spillerum. De lærer at komme frem socialt og få de relativt høje sociale positioner, som gør dem attraktive i kvindernes øjne.

- dvs det eneste formål opdragelsen skal have er at lade små hulemænd bibeholde et forældet rollemønster? At det eneste der gør mænd attraktive er fysisk, social og økonomisk dominans?

Den mand BEDER om enten et dårligt ægteskab, et elendigt sexliv eller en barsk skilsmisse ... og stor ensomhed. Men jeg er for vred over idiotiet til at have ondt af ham.

6 kommentarer:

pernille sagde ...

Det var dog uhyrlig læsning. Må man spørge hvor du har fundet den kronik??! Er det skattebetalt forskning??!!

Dana Watsham sagde ...

Hej Pernille,

hvis du klikker på overskriften til indlægget, vil du opdage at det s'mænd er en kronik i Politiken ... det fremgår ikke, om det er et 'privatindlæg', eller om han forsøger at fremlægge et stykke 'Nyborg-forskning'. Men eftersom Politiken ikke publicerer anonyme kronikker, burde du kunne opspore idiotens email og gi' ham en direkte bredside. Jeg syntes bare ikke, hans tåbeligheder skulle stå uimodsagte i det offentlige rum.

pernille sagde ...

okay... jeg kunne jo tage og læse den overskrift ...indenad :-)
takker!

faxfraenspelsau sagde ...

(SARKASME ON) Jamen hvor dejligt at alle kvinder igen bliver 'skåret over een kam'. Og så blev det da også slået fast at kun mændene ønskes succes. (SARKASME OFF)
Sådan et kæmpe fjols. Det næste bliver vel at kvinder ikke må opdrage deres egne drengebørn ! Hvem skal så ?

strikkeforsker sagde ...

Jeg har læst og genlæst et par gange. Hold k*ft en mandschavenistisk jubelidiot og kvindehader. Anyway, 30 s og google, så kommmer følgende frem:

http://www.mysis.dk/

Info:
Der er ikke nogle etablerede forlag, der har villet udgive bogen.

Det overrasker vel næppe nogle, at han i sit CV beskriver sig som ungkarl.

Overvejer nu, om jeg skal søge på forsk.dk for se om samfundet har financieret det ævl.

Dana Watsham sagde ...

*GH*

Tak for linket.

Nej, det undrer ikke nogen, at han er ungkarl - hvis det er holdninger i den kategori han har kørt af lige siden han var i plukkemoden alder, undrer den form for bitterhed ikke en snus.

*hovedrysten*