10.3.07

Evilla Evalued ...

På nogen områder er jeg en skrækkelig nærigpind. Når jeg kan købe en kasse med kollektionsrester i et garn gør jeg det, fordi jeg så ofte køber tingene til det halve af den normale udsalgspris. Af og til bliver det så en udfordring at få noget brugbart ud af dem, som jeg også godt selv kan lide.

Case in point: Markno solgte ud af Evilla-pladegarnet. Jeg ÆLSKER pladegarn! Men jeg har et lidt anstrengt forhold til garn, der kun laver striber - de færreste af os ser godt ud i tværstriber en masse. Der var nok af den blå/lime/gule til en trøje (og et par sutsko) til Sammy, men der måtte tænkes lidt over sagen.

Jeg endte med at basere mig på Tilt, men med et par ændringer. Modtageren er til sweatre, ikke cardigans. Han kan lide hætter. Så resultatet blev:

Han er RET vild med den. Faktisk har den hængt på ham siden den sidste ende blev hæftet, så det gjorde ikke noget med det manglende kamera. Herligt når det lykkes at lave noget som ungerne gider have på!

Jeg er også ret vild med resultatet. De lidt rå sammenstrikkede sømme spiller godt op til både garn og model, og farveskiftene giver den et lidt 1340-miparti-look.


Detalje af halsen.Hættekonstruktionen. Udtagninger midt bag for at give rummelighed de rigtige steder - og toppen er aflukket omkring en flap (samme princip som en sokkehæl), så den falder godt både når den er på og når den er nede.


Sømmene er strikket sammen, bortset fra under ærmet. Jeg kan godt lide effekten, som sagt. Lidt råt, og bundsolidt.

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Den er ikke så ringe. Den er faktisk råfin! Det er ikke hvad som helst, man får en ung mand til at iføre sig - godt gået.

Mette G. sagde ...

Hold da op - jeg kan godt forstå, at han er vild med den. Har du strikket med 1 tråd (eller hvad det nu hedder, når det er pladegarn)?

Har lige checket sokkegarnsbeholdning, men har desværre ikke den farve, du efterlyser.

Hilsen
Mette G.

Dana Watsham sagde ...

Den er strikket med 2 tråde på pinde 5,5 - det passede præcis med strikkefastheden til Tilt. Størrelse medium. Der er brugt 5 plader.

Tris sagde ...

Den er super super sej. 9-årige Ditlev her på matriklen ville helt sikkert også "bo" i denne model - så måske jeg skulle investere i lidt pladegarn - jeg så at Bendix-garn har noget på tilbud!
/Tris

britt sagde ...

Sejt og superflot sag, Dana! Jeg har også flere gang luret på Tilt - til netop at bryde det tværstribede.
:-) Britt

Virtuella sagde ...

Den var helt fantastisk, så flink du er!!

Liselotte sagde ...

Hold da op, hvor er den smuk :-)

Fríða sagde ...

nej, hvor er den flot! til lykke med den! og hvor er det dog dejligt når ungerne faktisk vil bruge hvad man har lavet.
kh.fra Island
Frida