15.4.07

Appelsiner i min turban ...

Denneher stod hos min lokale Kirkens Korshær. Den trængte til en kærlig hånd, lidt sæbevand samt noget træolie. Det har den fået - og i en sæk med vævegarner indkøbt samme sted lå 'tilfældigvis' en trend i lyserødt (gys) Lodband. Den må tjene som afprøvning af stabilitet og funktionsdygtighed.


Nu er lyserødt, som det vil være visse læsere bekendt, ikke just min yndlingsfarve, så der må eksperimenteres med hvad man kan væve ind i den for at dæmpe Grislingudtrykket lidt. Foreløbig fuchsia og orangegul sammen med en tråd lyserødt.


- og så et tomt rit med 8 trådes mellemrum for at give lidt spil i stoffet. Gardiner til arbejdsværelset, måske? Man kan jo altid overfarve med blåt!Som rosinen i pølseenden på en dejlig weekend kom nabo Lotte med denne her ... smukt håndværk i massiv eg. Har stået hos en af hendes venner som dekoration, og er meget tør i træet. Det skal vi nok få has på med en flaske linolie og noget knofedt! Den eneste skadede del er en revnet tenvinge - men det klarer vi med et par stifter, et fint bor samt noget lim. Faktisk ligger den i spænd og tørrer lige nu - og om lidt går jeg ud i resten af solen og sjasker med linolie.

5 kommentarer:

Fríða sagde ...

eeejj, hvor lykkelig du må være nu Dana! det er så dejligt når man indimellem får være så heldig. jeg har også haft utrolig held, skriver om det på min blog i morgen.
kh.fra Island
Frida

Dana Watsham sagde ...

Ja, Frida - man føler sig som en lykkens pamjulefis når der kommer gode redskaber til huse uden at det koster en halv herregård! Og både rok og væv er 'selvbyggede' - dvs godt håndværk, hvor der er tænkt over detaljerne.

strikkeforsker sagde ...

Øj hvor er du heldig, det er ihvertfald noget man kan kalde et loppefund. Pøj pøj med restaureringen.

Donald sagde ...

Ud fra billedet skønner jeg at du har erfaring med en væv. Er det længe siden? Det ser smukt ud, billedet med "forsøgs"trend i lyserødt. Dejlig farve!

Held og lykke med forsøget (den ser jo ikke skæv ud, men det er vist heller ikke en "stor" professionel væv, vel?)

Spinderokken er også flot!

Dana Watsham sagde ...

Donald: Jeg har ikke haft en væv oppe i omkring ... 16 år? Noget i den retning. Men én gang lært, aldrig glemt. Det er ikke en proff. væv, nej - den får jeg først plads til når det sidste barn er flyttet hjemmefra. Indtil da står den adskilt i mange stumper.

Og rokken er dejlig! Siden billedet blev taget er tenen repareret, hele herligheden behandlet med rå linolie, snor sat på - og de første meter er spundet.