16.11.07

Durrow done!

Jeg har gået længe og luret på en 'fællestrøje' - kedelig nok til at familiens mænd ville bruge den, og tilstrækkelig spændende at strikke til at jeg også ville blive FÆRDIG! Der findes intet værre i min optik end kilometervis af enten glatstrik eller rib i gråt, sort, blåt eller lignende.

Valget faldt på Durrow, fordi mønstringen er begrænset til ærmerne, og den er tænkt i en behagelig mellemtykkelse, som ikke får overvægtige bærere til at ligne vanskabte bjørne eller yetier.


Den er strikket i Natura - en temmelig lækker uld/alpakkablanding, som FDB solgte som medlemstilbud for snart mange år siden. Garnet har ligget på lager hos Sammys gamle matematiklærer, og blev 'dumpet' her hos mig da hun måtte opgive strikkeriet pga slidgigt. Så man kunne også omdøbe den til en Hannetrøje?
Forbrug: 600 gram til en str. large (som er temmelig rigelig).

Ændringer: Jeg spejlvendte snoningerne på de to ærmer af hensyn til min sans for symmetri, samt lavede dem så lange at de når ud til knoerne og kan spare én for vanter.

Hot/not: Det trækker ned at den er brun ... jeg afskyr brun næsten lige så inderligt som plysserød (tak til Strikkeforskeren for et fremragende ord!). Det trækker op, at den bare sidder - rummeligt på Sammy, afslappet på Les, og kropsformet uden pølseskindsfornemmelse på mig. Og der er plads til barm! Der er råhvidt nok til en til - måske så med en selvkomponeret snoning på ærmerne? Og en hætte, der kommer ud under den råt-elegante halsringning?

9 kommentarer:

Vivian sagde ...

Årh manner hvor SER den bare hygge-lækker ud!! Selfølgelig skulle snonongerne da spejlevendes - hvad ellers!!
God weekend.

KH vivian

strikkeforsker sagde ...

Flot, klassisk design. Din viderudvikling lyder spændende

God weekend, endnu en symmetrifikseret strikker :-)

Fríða sagde ...

flot Sweater! god idé med sådan én fælleströje!
kh.fra Island
Frida

grendesign sagde ...

Den er rigtig, rigtig flot, Dana!!!
Har absolut potentiale til at blive en superyndlingstrøje.
:-) Britt

Dana Watsham sagde ...

Jah ... foreløbig er den mere eller mindre konstant i brug efter 'først oppe får den'-princippet ... selv om den er brun ...

Irene sagde ...

Dana, det er smukt! Meget smukt!

HenrietteB sagde ...

Den er absolut helt og aldeles lækker - både smuk og smart! Jeg har længe ledt efter en god opskrift på en herresweater til kæresten, som er lidt bred både her og der ;-) - og vi er begge helt forelskede i Durrow. Tak for linket!

Jeg har allerede bestilt garn, men desværre er jeg ikke den store ørn til engelske strikkeudtryk, men jeg formoder det går an.

Jeg kaster mig ihvertfald ud i det!

:-)

Fr. Møller sagde ...

Det var i '96, det Naturagarn var medlemstilbud. Ved jeg, fordi jeg har rigtig mange nøgler liggende, men aldrig har kunnet finde en god opskrift til det og desværre slet ikke er kreativ nok til selv at designe ;-(

Tineke sagde ...

Sikke flot den er! Sikrede mig Durrow for nogle måneder siden, og det er vidst godt nu når Magknits er lukket, og jeg har haft 13 bdt. naturfarver Natura til at ligge her i snart 10 år, NU skal de omsættes....tak for tippet!