29.8.07

Bedst som man tror man er positiv (klik overskriften for at læse)

- så skal omverdnen nok tage illusionerne fra én!

Godt nok ved jeg af bitter erfaring, at intet er så hensynsløst som fransk småborgerlighed (selv engelske aristokrater er rene amatører i sammenligning) - men så langt ned kan man simpelthen bare ikke gå i behandling af sine medmennesker!

Ti positive

  • Bussen til stationen kørte til tiden

  • Toget var ikke forsinket

  • Der var ingen der skubbede ved busterminalen på Hovedbanen

  • Chaufføren på linje 15 kørte glidende og hensynsfuldt

  • Hende med gratisaviserne besvarede et høfligt "Nej, tak" med et stort smil

  • Det regner ikke

  • Der var mælk til kaffen i kantinen

  • Lige nu skinner solen

  • Der ligger spændende opgaver og venter

  • Vi gider ikke brokke i dag (ikke endnu, i alt fald)

28.8.07

Goebbels holder endnu (selvom han var et dumt svin)

Han sagde nemlig engang: "Gentag en løgn ofte nok, så vil folk tro på den."

Normalt forestiller man sig så en vis langtidshorisont, ikke? Man tænker ikke på bare få små uger.

Det hele var vel egentlig agurketidsævl. Den slags brok, som under mere travle omstændigheder aldrig ville få så meget som en spaltemillimeter - men nu var det sommer og ferietid, og så var der plads. Plads til, at svenske mandlige forfatteres brødnid og misundelse fik rum overfor deres kvindelige kolleger. Sjældent er så meget smålig vitriol vel hældt ud over så mange spalter, også i danske aviser.

Og så læser man i dagens online-Politiken følgende svada i en anmeldelse:

Fra Bridget Jones’ dagbog til den hjemlige kloning Nynne, ligesom der vist i
øjeblikket er én svensk krimidronning og hele elleve prinsesser, der poster
stort set identiske og højst halvgode femikrimier ud på markedet. Og fred være
med det, verden kan da altid godt trænge til en skylle østrogen, også selv om
den litterære kvalitet ofte er nok så middelmådig.
Jamen nu må alle smådyrs beskytter sig da forbarme - har det ikke krævet mere end to ugers udgydelser at slå fast, at kvindelige forfattere ikke magter deres metier? Eller skyldes svadaen mon at det er en mand, der anmelder et værk af en mand, som handler om ensporede mænd? Eller at samme anmelder ikke husker at lære af fortiden, såvel som af Goebbels? Han har i hvert fald lært det Gustav Wiedske let nedladende, ringeagtende tonefald til perfektion. Et gæt? Han er ikke så gammel ....

Jeg ville jo mene, at der er masser (mange flere!!!!) mænd der skriver middelmådigt eller ringere. Masser af mænd, der har fået eget kogende testosteron galt i halsen og mener at det er den ultimative undskyldning for at skrive noget hø. Tænk bare på så fornemme eksempler som Dan Brown, Tom Clancy eller B.S. Christensen?!?!?! Himlene skal vide at der er masser af chick-lit jeg ikke gider, men der er endu mere pik-lit jeg ikke kan holde ud!

Det ville være langt mere konstruktivt at begynde at take om kvalitetskriterier i litteratur i det hele taget. Hvis man begynder at sortere på kvaliteten fremfor på kønnet, er der eddermame mange mænd, der pludselig kommer ud på en litterør vandrutchebane - og så skal I bare se tudefjæs!

Men allermest er jeg skuffet over, at i alt fald den løgn var så kort tid om at hænge fast hos de mandlige anmeldere. Skuffet, men ikke overrasket!

26.8.07

Skærsild? Ingen trussel .....

Tanten har ikke haft en god uge (eller to). Ved I hvor jeres trigeminusnerve sidder? Nej? Så kan I læse om den her.

Jeg har haft fuld føling med min - i venstre side af ansigtet - i næsten to uger. Med samtlige forgreninger fra isse til hagespids. Kodimagnyler og stædighed. Scanning, ørelæge og hele svineriet.

Og så skyldtes det hele en lille betændelseslomme ved EN rod af en visdomstand ...

Så blev jeg så meget klogere og en tand fattigere i ordets bogstaveligste forstand. I morgen går jeg på arbejde igen.

24.8.07

En naturhistorie på opfordring af Madame

Vores første trefarvede kat hed Piv. Navnet fik hun, fordi hun aldrig fik lært at mjave ordentligt, hun beholdt sit killingemiv i alle sine ti leveår.

Hun var en måned ældre end Sammy, og de tilbragte meget tid sammen i hans vugge som spæde. Da han blev lidt ældre viste hun sig at være mere reserveret, og vill ikke snakke med nogen med mindre hun selv kom og bad om kontakt.

Og nu til selve historien:

Vi har mange fuglekasser i kvarteret, hovedsalig befolket af stære og solsorte. Takket være vores vane med at lade køkkendøren stå åben i varmt vejr, fandt fuglene lynhurtigt ud af at der stod en skål med fugleegnet mad inde på køkkengulvet. De lærte også hurtigt at holde øje med den trefarvede hyæne inden de fouragerede ... men enkelte vakse fugle nåede at få tre kuld på vingerne i en god sommer takket være Brugsens billige kattemad. Solsortene begyndte efter et par år at tage ungerne med ind og vise dem madskålen når de kom på vingerne - og så viste det sig, at Piv ikke jagede ungerne. De voksne var hun skånselsløs overfor, men ikke ungerne. Som det kan ses på billedet, har de endda lejlighedsvis delt madskålen i skøn samdrægtighed.


Jeg TROR, det skyldes solsorteungers instinkt for at sidde bomstille når de føler sig truet, at hun lærte at lade dem være i fred. Der er ikke megen sport i at jage en fjerbold der bare sidder stille og lader sig æde, vel?

23.8.07

Jeg VIDSTE, det ikke kun var mig ... (klik for at læse artikel)

Nu har vi rygere i år og dag måttet høre på at vi stinker af røg. Det er til at leve med ...

Efter at DSBs tog er blevet røgfri, har vi så konstateret, at ikke-rygere stinker. Det har lejlighedsvis været som at træde ind i en bokseklubs omklædningsrum at komme gennem et ikkerygertog. Er det mon fordi ikkerygerne er så forblændede af egen glorie, at de ikke selv kan lugte det?

Nu er det så dukket op at diverse barer OGSÅ stinker af ikkeryger.

Det er da godt at jeg ikke drikker til hverdag!

18.8.07

Opskrift på en glad hankat:


Strik en mus!





- ingen blod og snask, men masser af legeglæde.

Ti minutter senere kom han hjem med en fugl ....

Forkælede katte? Arrrj, pjat!

Vores missedyr ELSKER pladegarn. Allesammen og uden undtagelser. Det er både godt og skidt - garn til forarbejdning skal opbevares i lukkede kasser for at være missesikkert, og trøjer skal i skufferne.

Til gengæld vil de til enhver tid lægge sig til at sove (og fælde) på et tæppe af pladegarn. Derfor har jeg været misseflittig:


Tora har 'sat sig' på denher kurv. Den skulle så have lidt 'foer', så vi ikke har Torahår + ½ sandkasse på menneskenes hovedpuder.

Lidt hovedbrud gav dette resultat:



En pude fyldt med karteflor + katteurt, der lige passer ned i kurven. Den ER godkendt.


Kaptajnens tæppe. Det må godt være lidt dekorativt selv om det er til katten, ikke? Og stort nok til at der osse er et hjørne til Paddington eller Ninjai.


Dether er 'benendetæppet' til vores seng. Det er hændt at vi er vågnet op med alle 5 katte liggende på det - og meget lidt plads til vores ben ....

Så så man lige mig -

- FLÅ kameraet op af tasken midt på Kongens Nytorv, for der i iskøen stod minsandten en, der havde strikket "Øjne i Nakken"!


Jeg er nemlig stadig så u-blasert, at jeg bliver glad og stolt når folk har strikket et af mine designs ....

Når man er vant til at pendle med tog -

- er det hyggeligt af og til at tage turen i bil sammen med Les. Især når solen viser sig at være lige så længe om at komme ud af køjen som en gennemsnitsteenager ...


"Mmmmmh, jeg skal nok ... skal bare lige ..."



"Iiiiih, altså - du kan jo SE jeg er på vej op!"



"Nu kommer jeg. Lige om lidt."



Hvorpå den står op, og alt bliver til pastelfarvet idyl.



På hjemvejen fik jeg en forfærdelig lyst til blomkål ...

13.8.07

Lidt tekstilnyt .... (achtung, link til et FARLIGT sted)

Der findes en website der hedder Habu Textiles. Hvis man er til silke, papirgarn, stål omtvundet med uld eller silke og andet lækkert, eksklusivt og anderledes skal man holde sig LANGT væk. Har alle forstået advarslen? Jeg vil nemlig ikke ha' skideballe bagefter, OK?



Sytrådsfin krepspundet silke på antikke japanske træspoler ... behandlet med stivelse, så man kan væve eller strikke af det uden at det krepper. Når man så vasker det færdige arbejde træder krepeffekten i funktion.


Nu ville jeg så bare ønske, at jeg kunne LÆSE hvad der er Z-tvundet og hvad der er S-tvundet.

Planen er noget kniplingsmønster der får lov at trække 'til hvilken side hveranden gang' - i mit hoved står der et billede af Færøerne møder Issey Miyake - det kommer nok til at optage en del af vinteren med eksperimenter.

Fik jeg fortalt at deres kundeservice er noget ud over det sædvanlige? Da de opdagede, at den ene type garn var i restordre RINGEDE de gudhjælpemig fra USA for at spørge om jeg ville vente på restordren ....

Tidsfordriv for tossemisser ...

Over for vores hus ligger to bunkere. Der bliver de nok liggende lang tid endnu, for hele kvarteret ligger på sand (gammel havbund), og de omkringliggende huse kommer til at rasle fra hinanden hvis man prøver med sprængstoffer eller lufthamre ...

Området har været hegnet ind i snart mange år, og har vokset helt vildt. Efter mange naboklager over manglende vedligehold af hæk og hegn gik Beredskabsstyrelsen så vidt som til at fjerne hegn, hæk, samt de træer der hang ud over vejen. Kattene var ikke helt sikre på at det var en god ide - de har brugt hegnet som hundeskjul altid - men vi andre synes det er godt. Det giver lys, luft, og udsigt til de fugle der kommer og spiser bær.

Og til et rottehul ... det vogtes der på stort set i døgndrift af alle kvarterets jægere.


- når de altså ikke vogter på hinanden, forstås!


Vi overvejer en navneforandring med Kaptajnen og Paddington. Som de kører løbet for tiden, er Les begyndt at kalde dem for Clouseau og Cato ...

12.8.07

Forbistret ærgerligt ....

Vivian har meddelt Webstrik, at hun afvikler sin garnhule. Det er forbistret ærgerligt, for hun har været god at handle med - men det er altså også al ære værd, at man så siger "Jeg orker ikke. Der er stadig kun 24 timer på et døgn!"

Men hvorfor i alvideste verden skulle hun lige overlade distributionen af Opalgarn til ¤#%"#¤%&#¤% Sus Gebhard? Nu er jeg nødt til at bestille mit strømpegarn fra Tyskland, for jeg lægger ikke en flad femøre i lommerne på hende!

3.8.07

Her gik jeg og troede -

- at CEPOS var en tænketank ... det lader til, at de er bedre til at save egen siddepind over?

Læs klip på DR Nyhederne


Aner de jubeltosser, tumlinger og slikkede farsdrenge ikke hvor mange der arbejder deltid, fordi arbejdsgiverne nægter at oprette fuldtidsstillinger? Især på administrationsområdet?

Jeg synes de burde rette skytset mod den uvilje til at lave ordentlige arbejdsvilkår der hersker i egne rækker, fremfor at sørge for, at familier må gå fra hus og hjem .....