31.7.08

Interessante stop på ferien, kapitel 2

Efter besøget hos familien Kromski gik vi på café. Man kan noget i Polen med monumentale krus kaffe, og endnu mere monumentale kager ...

Mens vi sad der og diskuterede 'hvad nu'?, fik vi spurgt en af de andre cafégæster om hun kunne anbefale et pensionat eller lignende i omgivelserne. Det kunne hun - og adspurgt om hvor vi nu skulle hen, fortalte vi at vi i første omgang ville til Jelenia Gora og se lidt på Riesengebirge.

"Kør op til Karpatcz", sagde hun. "Vejen er ikke så god, men udsigten er en million gang bedre - og om sommeren er hotellerne billige, fordi de lever af skiløbere om vinteren!".

Så vi overnattede (tak for hjælpen, Agnieszka!), og vendte næserne sydpå morgenen efter.

I Jelenia Gora kan de osse noget med kager ...

... så det blev til en glimrende lille bytur inden vi tiltrådte turen til Karpatcz. Op ad bakke. MEGET op ad bakke. Den lille lejede Picanta fik lov at bestille noget den dag, men hun klarede turen fint. Selve Karpatcz er de centraleuropæiske bjerges svar på Blackpool i sommersæsonen - unge mennesker på drukferie, børnefamilier på vandreferie, og så vagabonder som os.

Vi trak op til det næstøverste skihotel for at få stimlen lidt på afstand, og endte med den mest fænomenale udsigt jeg nogensinde har haft fra en hotelaltan.

Schneekoppe i solnedgang.Vi kunne slet ikke få os selv til at gå i seng, så vi sad bare og SÅ indtil det blev helt mørkt.

8 kommentarer:

Britta sagde ...

Jeg har prøvet at spise morgenmad på et konditori i Warsawa og sikke en oplevelse. Højt til loftet, krystallysekroner og mørkerødt velour overalt og de smukkeske kager jeg nogensinde har set. De var simpelthen en fryd at se på.

Jeg får helt lyst til at tage til Polen igen - skal vist lige have adressen på det hotel I boede på der, for den udsigt kan jeg vist godt holde til at kigge på...

Dana Watsham sagde ...

Hej Britta,

Det hedder Hotele Piecuch, ul. Strazacka 3, 58-540 Karpacz
www.hotele-piecuch.pl

Absolut et besøg værd. Vi lemmede 210 zloty for en trepersoners 'lejlighed' med altan og morgenmad. Deres højsæson er fra december til april :o) - og så ligger det kun 100 meter fra skiliften til toppen af Schneekoppe. Vi fandt liftsporet fremragende som vandresti.

Irene sagde ...

Tusinde, tusinde tak for turen Dana! Det var lige det jeg trængte til, at se noget andet end store SUVer og grotesk nyrigt byggeri!

Dana Watsham sagde ...

Irene, Helleruptraktorer og flashy byggeri er internationale. Det er jo for pokker for at opleve lokalt særpræg at man rejser, eller hur?

Det er osse derfor at vi aldig tager på charterferier ....

Irene sagde ...

Du har så evigt ret, men desværre er det lokale præg her i landet blevet til føromtalte SUVer og rædsomme husmonstrummer i friske farver. Gys!

Jeg skal til Belfast i september, det glæder jeg mig til ... Jeg har sagt jeg ønsker mig en tur i The Loyalist areas, der hvor de har rød- og hvidstribede kantesten og det, men jeg har på fornemmeren at jeg ikke får det at se, eller bliver nødt til at gå der alene ... ;-)

Jeg har aldrig i hele mit liv været på charterferie, kommer det nok heller aldrig, selvom jeg ved min svigermor på 85 holder meget af det, det er trygt og sikkert og hun kommer hjemmefra, trods sin alder, se der er noget at aspirere til! Never say never!

Anonym sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
Anonym sagde ...

Hey guys,

I'm just browsing sites for the children of Haiti.

I'm doing this for a non-profit haiti organization that gives their time to
building an oppurunity for the kids in haiti. If anyone wants to give money then this is the place:

[url=http://universallearningcentre.org]Donate to Haiti[/url] or Help Haiti

They give kids in Haiti a positive learning environment.

Yes, they're real.

It would be great if you could help

Anonym sagde ...

Witam doszedlem do wniosku ze ta strona jest najlepsza jezeli chodzi o [url=http://www.youtube.com/user/kredytstudencki]kredyt studencki[/url].

http://identi.ca/kredytstudencki