29.7.08

Noget om veje, træer og andet godt

Turen gik til Vorpommern, Polen, Tjekkiet og retur - med et par interessante stop undervejs.

I vores familie er vi ikke glade for motorveje. Der er noget over det at køre på og i noget ensartet hele vejen gennem Europa der byder os imod - det er landskabet, menneskene samt den måde de bor på der er hele meningen med at rejse, og DET oplever man altså ikke på motorveje. Snarere tværtom.

For eksempel ville vi aldrig have set fra motorvejen, hvordan man hæger om sine vejtræer i Mecklenburg-Vorpommern og det nordlige Polen. Mange landeveje er grønne tunneller, hvilket er vidunderligt når termometret sniger sig op på 34 grader i skyggen. Det er ikke vand på forruden. Det er insekter og sprinklervæske ...


På landevej 104 fra Bismark til Woldegk er samtlige vejtræer frugttræer - æbler, pærer, blommer, abrikoser og mirabeller. Mange af træerne er meget gamle, men velpassede og fulde af frugt. En eller anden har tænkt på dem, der ikke selv har adgang til en frugthave, tror jeg. At man har vedligeholdt denne tradition ved omsorgsfuldt at plante nye frugttræer hvor de gamle har givet op af alderdom er bare endnu bedre!


Og med barn- og ungdommens minder om hvordan de danske landeveje blev raseret for vejtræer, er det da vidunderligt at der findes steder, hvor det levende grønne er vigtigere end lastbiler.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Lyder som en dejlig ferie...fint skilt :-)

Buster sagde ...

Manden og jeg var på ferie i Berlin og omegn og talte faktisk om, hvor skønt det var med vejtræer overalt ... Gid vi havde dem tilbage (sikkerhed eller ej).... Håber I nyder ferien ... :)

Dana Watsham sagde ...

Det der med sikkerheden er jo i grunden noget ævl - vejtræer er kun farlige, hvis man kører råddent - og så er ALT jo farligt, ik?

Anne, det var i den grad en dejlig tur!