10.7.08

Ta' jer dog sammen, klaphatte! (klik for at linke til artikel)

Vi ved det allesammen - lastbiler er farlige. Vi lærer det fra små.

Men det er eddermame beskæmmende, at formanden for chaufførfagforeningen ikke vil være med til at hans medlemmer skal tage ansvar for egen adfærd. På alle andre områder hvor man kan bringe andres liv og lemmer i fare er der et strafansvar, hvis man ikke overholder gældende love på området. Man er en nosseløs kylling uden ansvarsfornemmelse, hvis man kan få sig selv til at udtale:

»Hvis man skal op i det leje, er jeg bange for erhvervet. Det er lidt ude af proportioner. Vi skal have de ulykkestal ned, men ikke for enhver pris. Det skal ikke være sådan, at vi rammes på tegnebogen. Det skal løses med en fælles overenskomst mellem cyklister og chauffører - det kan ikke løses ensidigt«

Ved du hvad, bette Kurt? Du skulle tage og gå ud og informere dine medlemmer om, at de har et egetansvar for at overholde gældende love og regler. Præcis ligesom alle andre. Og den eneste man kan give skylden for en bøde er: [TA-DAA!] sig selv. Så selvfølgelig skal dine medlemmer rammes på tegnebogen, hvis de kører råddent, taler i telefon mens de kører, ikke gider få indstillet deres spejle ordentligt, ser film på deres transportable DVD mens de kører (observeret på motorvejen mellem Slagelse og Sorø i sidste uge), fylder forruden med gøgl og gejl så de ikke kan se en disse ... med andre ord, hvis de ikke tror diverse love og regler gælder for lige præcis dem.

Kan de ikke affinde sig med det? Tough shit. Så må de ud og skrubbe gulve (gerne på en skadestue) så de kan lære at se konsekvenserne af uansvarlig adfærd.

3 kommentarer:

Tina sagde ...

Hørt hørt!!! godt sagt :)
Der findes så også lige af og til nogen cyklister der kører med hovedet hjemme på hovedpuden... de skal også ha et bette kursus i at passe på sig selv. :)
Men det gør mig skisme godt nok sur at høre på vognmænd der igen og igen reagerer som om det er en nytteløs personlig hetz mod lige deres person!!!

Rasmine sagde ...

Ja, hørt! Jeg har også set andetsteds, at man synes, cyklisterne skal tage ansvaret. Derimod har jeg ikke set den der udtalelse. Jeg synes, den er direkte kriminel. Er det ikke kriminelt at opfordre til drab? Den mands hjerne og hjerte må være indrettet på en ganske særlig måde, når han kan mene, at hans uansvarlige chafførers tegnebog er vigtigere end andre menneskers liv og landets lovgivning.

Rasmine sagde ...

Jeg kan ellers godt stave til chauffør - men det kan mit dovne tastatur åbenbart ikke :-)