23.9.08

Møbelrestaurering eller kattepineri?

Det nyvævede betræk til Tronstolen er færdigvævet, vasket og let valket - i hånden, fordi jeg har brugt tre forskellige fabrikater af islandsk entrådet, og gerne ville have et jævnt resultat. Goddag biceps! Hej skind på knoer, hvor blev du af?

Derefter gik Les i gang med at fjerne alt det gamle, både betræk og polstring.

Kattene ELSKEDE det gamle betræk. Der udkæmpedes lange se-hinanden-dybt-i-øjnene-kampe om hvem der måtte sove til middag i den stol. Hvad bilder en Overkat sig så ind at ødelægge den eneste stol de kan lide? (Overdrivelse fremmer forståelsen) Først gloede de målløse på ham da han gik i gang, derefter udvandrede de alle tre i protest. Deres kropssprog råbte "Hundehandler!".

Da der kun var gjordene tilbage kom de ind igen. Paddington sov på de (umådelig støvede) gjorde, men inden da havde han gjort helt klart at han hverken ville snakke med os, nusses af os, og kun nødtvungent ville spise det vi øste op til ham. Han var rigtig vred.

Ninjai lagde sig til at sove i bunken af gammelt betræk, hestehår, kapok og træuld i ren protest. Normalt ligger hun på mine ben eller min mave, men ikke i denne omgang Mutter Fit!
Hun fik lov at sove der natten over inden jeg smed det ud. Jeg nænnede ikke at vælte hende ned.


Næste morgen blev der sæbeskuret til den store guldmedalje, og mange års skidt forsvandt sammen med en del af den brune maling. Jeg lærer aldrig at fatte, at det var hipt at skjule fornemt, finåret bøgetræ med brun farve .....

3 kommentarer:

Lene sagde ...

Mon I får lov til at sidde i stolen, når den er færdigmonteret :-)

Anne sagde ...

sikke et arbejde Nille, og apropos arbejde, skal du være på messe i Roskilde lør og søn i kommende weekend? ifald så ses vi, hvis vi ikke får for travlt på hver sin stand :-)

Dana Watsham sagde ...

Hej Anne - nej, jeg kommer desværre ikke til Roskilde, da jeg er anderswo engagiert hele weekenden.

Derimod skal jeg bestyre strikkecafé i Remisen ved Trianglen i weekenden 1 - 2/11, så man er velkommen til at lægge vejen forbi. Måske kunne vi få et halvt blogtræf ud af det?