13.9.08

Min indre stenalderkone har ro i sjælen ....

Dette er 30 kilo Gotlandsvædder på omkring et år. Han landede på mit køkkenbord i formiddags, sammen med -

- en lille pose med nyrer og hjerte fra et andet slagtelam. Godt vi gider spise det, når de andre ikke gør! Hjerteragout på lam smager altså uendelig meget bedre end parallellen lavet på industrigris ....

Så mens jeg skar, udbenede og pudsede -

- ordnede Sammy indmad til den store guldmedalje. Han holder nemlig også meget af kidney pie, hjerteragout og grillede leverskiver med løg og rosmarin.

Hjerter og nyrer.

Lever til afpudsning.


Rullepølse med persille, rød- og hvidløg under udarbejdelse. Jeg bruger dels udbenet bov, dels slag. På den måde bliver resultatet kødfuldt, smagfuldt - og lidt mere skivevenligt end de pølser der kun laves af slag.

Her skal den stå og simre nogle timer i en heftlig lage med masser af havsalt, letknuste peberkorn og et par laurbærblade. Eneste problem er at jeg må improvisere en presse, fordi den 'officielle' er alt for lille. Spækkebrætter og tunge sten, tror jeg.

Al tælle og afpuds smeltes af ved lav varme. De resulterende 'fedtegrever' er kattenes yndlingsslik!

Der er lagt ribben i salt til senere. Jeg har planer om at lade brorskabet røge og tørre dem, og så lære ham hvor vidunderligt pinnekjøtt smager!

Skulderbladene gik til Pluto og plejebarnet Futte. En stor succes - der er intet som lyden af to ivrige unge schäfere der gnasker kødben!

Den anden udbenede bov er rullet med urter, løg og krydring - den spiser vi i aften med masser af blandede svampe og sårn.

Kummefryseren er fyldt til gællespalterne, og der er heller ikke alt for meget plads i skabsfryseren. Der er fyldt forrådskamre, og stenaldermenneskene i Fiskergade har ro på.

Samtlige knive er klar til at sende til slibning, ryggen er øm på den gode måde, og nu breder duften af simrende pølse sig i huset ... livet er godt.

11 kommentarer:

Ulla sagde ...

MUMS! Der løber mundvand ned i tastaturet. Det minder mig om,at jeg skal ud og lave kyllingeleverpaté efter australsk opskrift.

God weekend
Ulla, der har reserveret årets ølam

Sifka sagde ...

Jeg er stum af beundring, og måske en lille smule misundelig.

Anonym sagde ...

Ville da gerne have haft dig ved min side, da jeg pludselig stod (helt alene) med 21 kg. Gotlands lam....nåååå det gik, og Eddie er kommet hjem igen og har overtaget køkkenet ...

Fríða sagde ...

åh, ikke sådan noget til mig dette år. min kære bror, der döde sidste år, var slagtermester, og han kom altid her og hjalp mig med det. nu må jeg til at finde en anden lösning, eller så finde ud af det selv. for jeg vil altså få friskslagtet lam og kalv om efteråret.
kh.fra Island
Frida

Dana Watsham sagde ...

Jamen Fríða, det havde jeg jo helt glemt - at du ikke har din 'husslagter' mere. Kan godt huske du fortalte om din brors talenter i den boldgade. Du må tænke gode tanker om ham når du står og skærer ud. Jeg bander bare .... og det er ikke efterår uden at man fylder fryseren op med godt kød fra dyr, der har haft det godt.

Boven smagte i alt fald fortræffeligt, og var mør som smør.

HenrietteB sagde ...

Selv om jeg var mæt, da jeg satte mig til tastaturet, løber mine tænder i vand nu!

Det er dejligt at gå vinteren i møde med fyldte forrådskamre.

:-)

Anonym sagde ...

Mmm. Lam.....
Jeg vil også ha! Og rensdyr og älg. Vil jeg. :-)

Dana Watsham sagde ...

Ærk - og Harning skulle lige nævne rensdyr og elg, nu hvor vi ikke har en jagende nabo længere ... nå, der ville ikke være plads til at opbevare alligevel ... elg og skovsvampe og .... hvem sagde mundvand??????

Anonym sagde ...

Sorry. :-)

Regitze sagde ...

ih hvor her dufter!
nu skal C lige skyde en knop på huset til en kummefryser - og så skal jeg i lære hos dig.

susanne sagde ...

Jeg har lagt billet ind på et stykke - og så løber mine tænder i vand ved tanken om ren . . . . .