8.11.08

En lille familiehistorie

Sammy og jeg sad og snakkede familiehistorier i dag, og jeg kom i tanke om en af de rigtig gode.

Til indledning: Det er ingen hemmelighed for de som kender mig, at jeg er tyk/fed/i Mymlefacon. Det er heller ingen hemmelighed at jeg har en tolerancetærskel under jordniveau overfor arrogante anorektiske tøjekspeditricer, og tøjdesignere der mener at fede damer skal ligne lampeskærme i kunststof og volanter.

Så til historien.

Da Les og jeg planlagde vores bryllup var jeg højgravid med Sammy. To uger før det skulle gå løs var jeg i Wallasey, så vi kunne få orden på alt papirnusseriet. Efter et frustrerende møde hos giftefogeden, der aldrig havde set en dansk skilsmisseattest, en sviptur til Southport hvor de HAVDE set sådan en før, var vi tilbage i Birkenhead og skulle lige ha' foretaget et par små tøjindkøb.
I England har de en kæde der hedder Lewis, som udelukkende forhandler tøj i store størrelser, hvilket jeg ikke vidste på det tidspunkt. Jeg gik bare ind i deres butik i Pyramids-centret efter underbukser og et par strømper, og blev mødt af tre 'buer' lige indenfor døren. Over buerne stod henholdsvis 'small', 'medium' og 'large'.
Godt så. Højgravid, svedig og en størrelse 50? Jeg stilede gennem 'large'-buen, og blev mødt af en venlig dame, der med et stort smil sagde de forløsende ord:
"Undskyld, lille frue - De skal over i 'small'-afdelingen"
Behøver jeg nævne, at jeg svævede på små lyserøde skyer rundt i butikken og følte mig ualmindelig godt behandlet?

Det kunne MANGE danske forretningsdrivende lære noget af ...

13 kommentarer:

Anonym sagde ...

Skraldgriner...kan da lige se dig...tak for den :-)

Inge B sagde ...

Det lyder dejligt, sådan nogle butikker kunne vi godt bruge her i dk. Jeg har prøvet noget som var lidt den modsatte oplevelse. Nogle havde fundet ud af at der jo var mange kvinder som brugte store størrelse og mente at der var en niche for lingeri til dem. Så der blev lavet en butik kun med lingeri til store størrelser. Og her er så opskriften på hvordan man ikke gør det: Et meget lille butikslokale, masser af stativer ind, så det var svært at komme forbi uden at vælte noget medmindre at man var str 40 eller derunder., omklædningsrum også kun beregnet til små størrelse og med ikke dækkende forhæng, og lige for at sætte prikken over i'et ansætter man en ung slank pige som holder hof med sine venninger. Jeg var der en gang og købte ikke noget, og kom aldrig tilbage. Den lukkede efter 3 mdr.
Jeg var ikke overrasket.

Susannne sagde ...

Og som naturlig følge - fortæl om vores dag, hvor Rune og Sisse fik set en masse film - og vi fik shoppet brudeudstyr :-) :-)

Madame sagde ...

Haha, det var morsomt, Dana - ja det kunne danske forretninger lære en hel del af :o)

Siffe sagde ...

Åhh suk ... ja det var da en lærdom der gerne måtte smitte af herhjemme ;-)
KH Siffe

Dana Watsham sagde ...

Åh Gudbevareos - den indkøbstur var da lidt af et mareridt! Bortset fra at ungerne fik set tre film i rap og var glade ....

Susanne sagde ...

Og du kom hjem med tøj fra Madam Dunk, matchende sko, en hat - og det ekstra sæt tøj i sort, som du først havde forestillet dig :-). Alt dette blev købt med pauser, hvor vi drak kaffe og sendte ungerne ind og se en film til - og så tilbage til forretningerne. Måske husker du det ikke sådan, men vi fik grinet, shoppet og du fik ting, du var glad for. Sidste indkøb var hatten - til din store jubel. Dog krævede det lidt overtalelse at få dig ind i Madam Dunk, men jeg ville ikke lade dig komme hjem med et sæt sort tøj, tage til England og blive gift med en sød fyr af den gamle skole, som bestemt ikke havde forstået sort som brude-outfit. Du var FLOT !!!!

Dana Watsham sagde ...

Jeg blev flot, ja - men tøjshopping à la søster med indbyggede 25 prøverum ER sgu et mareridt ...

Julia Zahle sagde ...

Uha - jeg har også prøvet at gå fra en butik, hvor jeg er en størrelse small... Meget fed følelse!

Der er enkelte forretninger her i Odense, der er gode til at betjene os tykke damer - der lægger jeg gerne mange kroner. Der er også forretninger, jeg kun har været i - een gang.

Jeg bliver sgu fornærmet, når en butiksassistent forventer jeg ønsker mig et telt at tage på fordi jeg er tyk - selvom jeg er tyk har jeg stadig nogen... fordele, jeg gerne viser frem.

Og så kan jeg ikke klare, når de i kataloger skriver "tøj til store piger". Det er mange år siden, jeg holdt op med at være en pige - jeg er en madamse, en kvinde, en dame - men IKKE en pige! Piger er under 12 år og går med rottehaler.

Men der FINDES gode forretniger - bare ikke nok.

Irene sagde ...

Ja tak - flere af den slags forretninger til Danmark. Selv om man er lidt for rund, vil man da stadig gerne have smart tøj.

B.J. sagde ...

Desværre viser det jo nok også en del om hvor slemt det står til med fedme-problemet i "Size XXL"-landet. Trist at str. 50 kan anses for at være str. 'small'.
Man gruer for hvad en str. 'large' så er... og for dem der måtte være det.

Når det så er sagt, så må det have været en skøn fornemmelse for dig at blive dirigeret hen til den mindste afdeling! :-D Noget der rigtig kunne få en til at svæve resten af dagen.

Desværre så levner ekspedienter i dagens DK meget at ønske. De kender ikke ordet 'service' og aner tilsyneladende ikke, at deres løn afhænger af glade kunder, der kommer igen og anbefaler forretningen. Suk. (Opdraget af en gammeldagsuddannet handelsmand med sans for service og pli.)

Dana Watsham sagde ...

Hej BJ, og velkommen til!

Jeg må lige rette en fejlopfattelse: Dette var i UK, ikke i USA.

Desuden var min pointe, at dette var en specialforretning for store størrelser, ikke en "folk over str. 42 fortjener ikke at eksistere"-almindelig tøjbiks. Hele diskussionen om BMI og fitness-nazisme synes jeg vi skal gemme til en anden god gang. Jeg kender i alt fald ingen tykke piger, der ikke kæmper en vild kamp med vægten. Skal de (og jeg og alle andre) så ikke have lov at have positive oplevelser?

Her til lands er man bare ikke ret gode til at give kunder gode oplevelser, selv i specialbutikker. Man skal helst krybe langs væggen (og slet ikke kunne være i et prøverum) hvis man er større end 'normalen'. Man skal helst skamme sig 100% 24/7/365 over ikke at ligne en krydsning mellem et menneske og en anorektiker.
Det er jo i princippet noget meget lidt konstruktivt ævl, ikke? I denne butik havde man grebet nælden om roden og sagt: str. 48 - 52 ER small, når vores største størrelse hedder 62, så hvorfor ikke bruge det faktum konstruktivt i stedet for at få kunderne til at føle sig deforme?

Xl-dating for store piger sagde ...

Har lige den rigtige side til single store piger, besøg http://xl-dating.dk der føler man sig som prinsesse hverdag og finde og date din drømmemand du kan også besøge vores blog på http://blog.xl-dating.dk