5.11.08

Æg eller høne?

Adskillige medier har travlt med at præsentere et 'opsigtsvækkende' forskningsresultat:


Heeeelt ærligt, hvornår kommer der lidt jordforbindelse på? Bare en anelse? Teenagepiger bliver gravide på grund af:

Uvidenhed
Manglede adgang til prævention
Uvidende (eller ligeglade) partnere

Lær dem dog at bruge prævention, så skal I bare se! Men det kan man ikke undersøge i USA - eller i visse dele af Storbritannien, som er de to lande der ligger øverst når det gælder ganske unge mødre.

7 kommentarer:

strikkeforsker sagde ...

Ak ja. Der er også en direkte sammenhæng mellem antallet af aborter og telefoner ;-)

Anonym sagde ...

Hmmm jeg er nu ganske enig i, at manglende sexual-oplysning i kombination med TV der viser/fortæller at cool/seje folk er casual omkring deres sexliv og partnere, nødvendigvis må medføre et øget antal 'normale' mennesker der forsøger at føre et liv der kan svare til TV-personerne.
Klart et problem med den puritanske kommunikations-forskrækkelse der er i nogle lande - her ser man altså konsekvensen af manglende oplysning.

Som en sidebemærkning vil jeg da lige kommentere på de adskillige danske piger jeg ser rende rundt og lege stjerne i deres eget private Sex & The City show, og forsøger at gøre de samme ting og leve på samme "spændende" vis... Joda TV shows kan medføre en del, også i et oplyst land som Danmark.

Dana Watsham sagde ...

Min pointe er, at ingen danske teenagere står hjælpeløst og ved ikke hvor man skaffer sig prævention. De ved også, hvad sikker sex er.
Selv i mine glade teenageår præ-HIV havde vi styr på det med præventionen og sikkerheden, og dengang var 'casual sex' i værste fald noget man fik gonorré af.

Selv om der lejlighedsvis vræles om unge kvinders abortfrekvens er den stadig lavere end i UK. Kender ikke tilsvarende tal for USA...

strikkeforsker sagde ...

Dana - USA er meget højere end UK.
Selv om man ikke skal stole på Wikipedia hhv 53 og 20 ud af 1000.

Enig oplysning, oplysning og endnu mere oplysning!
Da jeg boede i USA og var et besøg på universitetets campuslægeservice. Der fandt jeg en brochure, der listede fordele og ulemper ved div præventionsformet. Den eneste med happy smiley over hele linien var afholdenhed. SUK

Anonym sagde ...

Hvor gammel skal man være før risiko for graviditet bliver til chance for graviditet?

Dana Watsham sagde ...

Kære anonym:

Handler forskellen på 'risiko' og 'chance' ikke om et aktivt ønske om at få et barn?

Susanne sagde ...

Hvis tv gør teenagepiger gravide, hvordan bliver børnene så ? DVD maskiner ? Eller måske bare et lille 12" tv - fladskærm eller hvad?

Undskyld - var nødt til det :-)