20.4.09

Herrestegud, der er jo en ganske enkel løsning ...

Vi kan nok godt blive enige om, at bi- og polygami er forbudt i Danmark. Det er polyandri desværre også - der er sikkert kvinder, der gerne havde mere end en mand?

Nu skal Birthe Rønn, Inger Skrålberg og konsorter til at slå knuder på sig selv for at forhindre flerkoneri. Det kunne ellers løses på ganske enkel vis:

Lad de civile myndigheder være de eneste, der kan udføre juridisk gyldige vielser. Derefter kan man få velsignet hos det trossamfund, man nu tilhører (eller føler for). På den måde skal man ikke ud i 117 krumspring, letmisforståelige "oplysnings"kampagner eller andre af de tiltag, som regeringen efterhånden er så berygtet for. Så behøver man bare oplyse kvinderne om, at hvis de ikke har været på rådhuset først, er de slet ikke gift, og manden har ingen rettigheder overfor hende.

Se bare på Frankrig, hvor man har kørt den praksis i mange, mange år efterhånden. Man møder op på rådhuset til den juridisk gyldige ceremoni, hvorefter man beser i kirke/synagoge/moské og bliver gift en gang til for følelsernes skyld - eller lader være ... og kampen mod polygami føres på præcis den front. "Ingen giftefoged på rådhuset? Så er du en fri kvinde!"

Keine Hexerei, nur DENKEN ....

3 kommentarer:

Ulla sagde ...

Enig - adskillelse af kirke og stat er vejen frem!

Pernille sagde ...

Yes, så enkelt er det jo :-)
Men nok ikke den løsning der vælges, for Folkekirken vil formodentlig føle sig voldsomt tilsidesat.
I mine øjne endnu en god grund til at adskille kirke og stat :-)

Samuel sagde ...

Alle trossamfund vil da sikkert skrige - men det er administrativt den enkleste løsning. Det sikrer også ENKELHED i f.eks. oplysningskampagner, rettet mod kvinder der er potentielle partnere for bigamister.