20.8.09

Et skridt nærmere apartheid

Som det kan læses i adskillige af dagens online-aviser, er man ikke færdig med at sparke til folk der ligger ned - i sagen om de irakiske flygtninge fra Brorsons Kirke.

De må ikke have advokater med som bisiddere, når de skal afhøres af den irakiske delegation, der allerede er her og er i gang.

Det er ellers et kerneprincip i både retspleje- og forvaltningslov, at der skal være adgang til bistand i form af advokat eller anden bisidder? Og et andet kerneprincip, at retsforretninger på dansk grund forgår efter dansk retspleje- og forvaltningslov?

Og især: Der er blevet BRÆGET stolpe op og stolpe ned om at "lov er lov og lov skal holdes" i denne her sag, som bare bliver pinligere og pinligere for vores renommé som retsstat.

Hvad pokker er det for danske værdier, vi skal lære fra os? Da i alt fald ikke respekt for lighed for loven ... føj, hvor er det ulækkert.

Opdatering: Det er egentlig heller ikke særlig betryggende, at opposition og 'menige' partimedlemmer har været så længe om at komme ud af starthullerne.

Ingen kommentarer: