31.8.09

Trøje i støbeskeen, kapitel 2

Så mangler kun det sidste ærme, og faconen begynder sandelig at ligne præcis det, jeg havde tegnet og regnet mig frem til.
For en matematiktumbe som mig er det en lige stor oplevelse hver gang jeg kan sige "Det kom sgisme til at passe!"

Halsudskæringen målt ud og riet ind. Jeg foretrækker rund hals frem for originalens dybe V, især når det er noget jeg skal holde varmen i om vinteren.
Her skal så laves både belægning til at dække opklipningen samt en halskant i påfuglemønster. Jeg har en MEGET nørdet ide til at lave begge dele på én gang, så der ikke skal sys så meget.

Her ses fordelingen af kilerne. Ikke 100% symmetrisk (det ville være meget kedeligt) - men symmetrisk omkring midteraksen hvad farvefordelingen angår. Der bobler allerede en idé om at lave de lige stykker ensfarvede og kilerne smalstribede i alle resterne af 8/2 ...

Jeg havde beregnet en længde på 85 cm - midt mellem mås og knæ. Den blev 86 cm. Wow!

Om det så var kropsvidden over kilerne kom den til at passe.

Det her bliver en af de modeller, der er nem at variere - hele størrelsesspørgsmålet reguleres i de lige baner, og kilerne er ens.

Nu mangler der så bare det ærme, samt kant foroven og forneden.

Er der mon garn nok??????

5 kommentarer:

christunte sagde ...

Hvor er du sej, lige at ryste sådan en trøje ud af ærmet! Det bliver rigtig flot.

Dana Watsham sagde ...

Arrr, 'lige ryste'? Jeg har brugt mindst en halv A4-blok inden der kom masker på pindene!

Anonym sagde ...

håber da godt nok, at der er garn nok...for pokker da :-)

Fríða sagde ...

wow, sikke nogle gode idéer du får! jeg skriver dine forklaringer lige bag öret til en anden gang og vil ikke være bange for at tyvstjæle dem, bare så du ved det på forhånd!
kh.fra Island
Frida

Dana Watsham sagde ...

Det gør du bare, Frida - og til jer andre kommer der en opskrift der dækker fra str. 36 til 52 når jeg får renskrevet de krusedullede notater fra min halve A4-blok ;o)