5.11.09

Hvad stiller man op med en frossen kylling? AKA Kylling i karry à la anderledes

Vi har en god slagter, der stadig dyrker det gode gamle husmorprincip med ugepakker til fryseren. Kød til syv måltider for fire til en rimelig penge, og i alt fald højere kvalitet end supermarkedet!

Eneste ulempe er de uger, hvor et af elementerne er en frossen kylling. Den er som regel større end de små papting fra Netto, men alligevel er det ikke en heftig høne på toethalvt kilo eller mere. Der skal lidt knofedt til for at få spændende mad ud af dem. Nedenstående løsning er vores familiespecial - der må adopteres ad libitum!

Man tager en stor glas-stegeso. Min er fra genbrugeren, har kostet en tyver, og har rummet umådelige mængder simremad i årevis.

Så dækker man bunden med fire-fem bananskalotter i både. Flere, hvis man er virkelig glad for løg.

Så drysser man gavmildt med letknuste hvidløgsfed. Ikke noget med hvidløgspresser, de skal bare ha' et dask med bredsiden af køkkenkniven og pilles let fra hinanden. Jeg plejer at bruge fem-seks fed til en standardkylling.

Næste lag: Et Belle de Boskoop uden kernehus, snittet i smalle både. Det skal være et surt madæble, ellers bliver resultatet sødt.

Et par gavmilde skefulde god Madraskarry. Teskeer for de uvante, dessertskeer til os andre.

Læg den flækkede kylling ovenpå -

- og læg en gulerod eller to i små splitter rundt om.

Drys med salt og hvidløgspeber. Hvis du ikke er helt sikker på styrken af din karry, kan du holde igen med peberet.

- og top op med et par håndfulde snittede svampe. Her er det champignon, men alle slags svampe kan bruges. Især judasøre, violet ametysthat og stor trompetsvamp er fantastiske i denne sammenhæng.

Og så til det lettere magiske: Saften af to limes -

- og en kop koldt vand.

Staniol over, husk at klemme det godt fast langs kanten. Alle de gode dampe skal blive derinde!

- samt det 'officielle' låg, sådan efter livrem-og-seler-princippet.

Ind i ovnen i to timer ved 175 grader.

Når de to timer er gået, ser det sådan her ud, og dufter aldeles himmelsk. Æblet er mørnet til atomer, og har allieret sig med karry og lime til noget i retning af 'summen er større end de enkelte dele'. Så tager man kyllingen op af snasket, lægger den i låget fra stegesoen, og sætter den i ovnen igen. Dæmp varmen til 120 grader, og lad den brune efter mens du koger en gryde ris.

Og så må der voldædes. Man kan godt jævne stegeskyen, men det er altså ikke nødvendigt.

8 kommentarer:

Sifka sagde ...

Åhr mand, fedt!

Dana Watsham sagde ...

*grin*

Nejda - ultra-fedtfattig. Der er kun det fedt i, som sidder på kyllingen - og på en 1800grams er det ikke ret meget.

Mette G. sagde ...

Mums, hvor det lyder lækkert!

Anne sagde ...

mon jeg skulle gå i køkkenet for en gangs skyld?...skal dog lige i genbrugen først :-)

Annie sagde ...

Håhr - jeg får helt lyst til kylling =)
Hos os er kylling også kun noget der sker hvis vi er meget uinspirerede ved det ugentlige storindkøb, eller i tilfælde af akut og besynderlig barndomshjemve, der kan kureres med grydekylling og brun sovs a la Mormors.
Håber de har noget ordentlig kylling hos købmanden i næste uge, tak for tip!

Britta sagde ...

Jeg skal så lige have tørret mit tastatur - kunne ikke helt styre mit mundvand ;-)

Den ret må helt sikkert prøves.

Anonym sagde ...

behovet for at se:)

HenrietteB sagde ...

Jeg har lige lavet denne opskrift med kød i en lidt mere underlødig version - sådan nogle store, hårdtpumpede kyllingebryster - de blev bare smidt frosne ned, istedet for din friske kylling.

Den kylling fik trods produktionsmetode et værdigt endeligt, skulle jeg hilse fra familien at sige!