25.1.10

Her har været lidt stille igen -

- fordi der ikke rigtig har været noget at skrive hjem om (bortset fra refleksioner over sygdom, som ikke er interessante).

Der har været alt for mange kilder til arrigskab, undren og skamfuldhed, som jeg ikke har formået at sætte i ord uden at overskride injurielovgivningen.

Men nu? Nu er målet fuldt. Se bare HER. Og HER.

Vi har et "kulturnært" eksempel på privatiseringen lige rundt om hjørnet, nemlig Storbritannien. Er der nogen sinde nogen af jer, der har set engelske plejehjem? Eller skoler? Især skoler for børn, der ikke lige passer ind i standardmodellen? Er det virkelig det samfund, vores politikere mener vi skal have?

Under Thatcher og Major blev der ført præcis den samme politik - privatisering, privatisering, privatisering var det evige mantra. Alt skulle på private hænder.
Vi ser langtidsvirkningerne i dag. Jernbanedrift, som er rasende dyr, nedslidt, usikker og som får DSB til at ligne et schweizisk urværk hvad præcisionen angår. En ældrepleje, som effektivt udskiller en tredjedel af pensionisterne, fordi de simpelthen er for fattige til at betale for beskyttet bolig eller plejehjem. Reklameskoler.

Og så er det jeg spørger igen: Når ISS ikke engang kan holde Nørreport Station ren, tror vi så virkelig på at de er i stand til at drive plejehjem, skoler eller børnepasning på forsvarlig vis? Sådan helt seriøst?

5 kommentarer:

susling sagde ...

Du, jeg tænker, at folk måske så småt begynder at vågne op nu. Meget muligt, at halvdelen af befolkningen stemmer/har stemt på blå stue. Men nu er det ikke opgangs-og friværdis-tider længere.Nu begynder de før så glade pseudoliberalister/-kapitalister, at mærke på egen ryg og pengepung.

Bortset fra det, så er Danmark ikke UK. På trods af alt, så har vi en anden selvforståelse. Det tror og håber jeg i hvertfald.

Britta sagde ...

Det der undre mig mest er, at alle undersøgelser viser at vi danskere faktisk gerne vil betale mere i skat, for at få en ordentlig service.

Men den tankegang er nok for fjern for de borgerlige...

Anne Studsgaard sagde ...

Hørt, hørt.

christunte sagde ...

Jeg håber, Lars Løkke ryger. Lige på den dertil indrettede. Er ved at have kvalme over ham og alt hans privateri.

erlingh sagde ...

ISS kan ikke drive andet end pengepumper. Jeg har fornylig været indlagt på Rigshospitalet, hvor ISS står for rengøringen. Magen til beskidt svinesti skal man lede længe efter - og de forærede mig da også en stafylokok-infektion i hjemsendelsesgave.
Privatisering er rent tyveri, hvor borgerlige politikere sælger ud af borgernes opsparede kapital (skoler, plejehjem o.s.v.) for at grådige hajer skal kunne berige sig.