12.2.10

Er det 1810 eller ?

Jeg snublede over en artikel i Politiken her til morgen, som sendte den tidlige kaffe på en uventet rejse gennem øvre svælg og næse. Advarsel til den opmærksomme læser: Man skal aldrig fnise med munden fuld af skoldhed whatever. Det er groft ubehageligt.

Artiklen var i sig selv ikke specielt morsom - den handler om at strømline adgang til permanent ophold for visse, særligt udvalgte, udenlandske statsborgere. Og som forventet kommer DFs apartheid- og integrationsordfører Skaarup med nogle dybt usympatiske udmeldinger.

Og så kom det, der afstedkom fniset: Et citat fra statsministerens nytårstale. Jeg undgår ellers med flid Lille Lars' udtalelser, for de har ikke ændret sig et hår siden han var viceborgmester i Græsted - men denne her:

»Det gælder også de mange, der har valgt Danmark til, og som ikke i generationer har været slægts- eller skæbnebestemt til at være danskere«, sagde Løkke.

Hvordan i alvideste verden bliver man "skæbnebestemt dansker"? Er der nogen derude, som kan give et godt, kreativt bud på det?

Sidst nogen aktivt brugte ordet "skæbnebestemt" i skriftlig dansk var Karen Blixen, når hun morede sig med at skrive pasticher over det tidlige 1800tals romancer ...

8 kommentarer:

Ulla sagde ...

Ideen om en hurtigere vej til permanent opholdstilladelse for udvalgte er sgu den bedste ide regeringen er kommet med i meget lang tid.
Som ægtefælle til en ikke-EU borger oplever jeg på nærmeste hold bureaukratiet i udlændigestyrelsen. Der skal søges forlængelse hvert andet år. Det tager i snit et par måneder. Smid et par måneder mere oveni, hvis der mangler dokumentation.
Der er så risikoen hver eneste gang han er ude at rejse, hvor hans opholdstilladelse er udløbet og under behandlig.
Vi skal hver gang tilladelsen er udløbet dokumentere overfor justitsministeriet, at han stadig har lov til at eje fast ejendom.
Samtidig har vi pt 28000 kr (før 56000 kr) pantsat som sikkerhed for opholdstilladelsen.
Det her cirkus skal så køre i syv år... Tænk manden har fast arbejde indenfor sundhedssektoren, betaler skat og taler forståeligt dansk.

Hvorfor skulle der ikke være en bonus for hurtig integration i det danske samfund?

Garn, hund & kat sagde ...

Jeg kan så komme med en udtagelse fra den anden side af bordet, hvor jeg sad med en der gerne vil have uddanelse og job - men ej mente det var nødvendigt med sprogforståelse eller forbedringer, fordi sproget var da ligeså godt som prins Henrik...

En som gerne vil have goderne her, men ikke vil yde noget. En som mener at man have arbejdet passet ind i sine forhold og arbejdet må da tage hensyn til dette - og så nøjes med ½ udbytte af ens arbejdskraft og naturligvis betale fuld løn.

Jeg tror det er denne indstilling der gør at at det skal være så besværligt for de mange som gerne vil det danske samfund, betale skat og yde deres fude bigrag her- lige som de få dårlige hundeejere ødelægger det for de mange.

Sådsn er det desværre altid herhjemme. Vi skal atlid gå efter laveste fælles nævner - hvilket gør at reglerne bliver tåbelige for de fleste

Dana Watsham sagde ...

Ulla: Nu er jeg sådan principielt imod A- og B-holdstanken. Enten kommer man ind i landet eller ikke, men når man er her er der lige vilkår. Og her i huset har vi også været igennem ventetiden, de tilbagevendende ansøgninger og alt det andet. Det skal man nemlig også som EU-borger når man bliver familiesammenført ...

Og til den anden kommentar: Der findes masser af mennesker, der hellere nyder end yder. I den sammenhæng er jeg totalt farveblind, og ophøjet ligeglad med hvor man kommer fra.

Desuden er der i 2008 brugt FLERE penge på at overbetale privathospitaler, end der er brugt på overførselsindkomster. Det er penge jeg godt kan blive alvorligt vred over, fordi de kunne have været brugt langt mere fornuftigt.

Og pointen var det med 'skæbnebestemte danskere'. Dem ved jeg stadig ikke hvad er ...

Lone sagde ...

Mon ikke han har siddet på sin skæbnebestemte ferie på tenerife og øvet sig på ordet :o)

Pia Qu sagde ...

Latterligt ordvalg, - det skulle lyde så fint, men det er noget rigtigt skidt!

Jeg går ud fra at der er andre end mig der synes det er godt nok man kan få en opholdstilladelse hurtigere.

Men hvad mange måske ikke tænker på er de flygtninge der kommer her til og blevet endnu ringere stillet i "konkurrencen"..

susling sagde ...

Vil du have flere af Lille Lars' guldkorn? Du slipper ikke:

Sorry I was banging to much with the hammer. I was a little bit tirred.(en af de sidste dage på COP15 mødet)

Jeg tog til Tenerife, istedet for skitur, fordi jeg ikke er skabt til at klatre i bjerge.(På denne tirsdags officielle pressemøde).

Oh, yeah, den mand kommer helt sikkert til at bringe os ind i fremskridtets verden.

HenrietteB sagde ...

Jeg tror desværre, vi må se i øjnene at Lars Løkke Rasmussen er det danske svar på den amerikanske vicepræsident Dan Qayle, som sagde: I am not part of the problem. I am a Republican & The Future will be better tomorrow...

Donald sagde ...

Den første kommentar trigger en erindring, Ulla skriver: "Som ægtefælle til en ikke EU-borger". Uha, frygten for ikke at kunne fortsætte livet med børn og hjem brugte min far, som ellers var en "pæn mand" som en trussel overfor min mor. Det er mange år siden og dengang var man dansk når man var gift dansk. Min mor var af armensk afstamning og havde gået i skole i Paris (talte og skrev fransk, dansk og engelsk).

Det er nødvendigt med mere lukkede grænser af mange forskellige grunde. Men indvandring kunne vendes fra et problem til løsningen på skæv aldersfordeling.