15.12.07

Lørdagsudflugt med indbygget piv

De sov så sødt, de to tøser ...

... og så hældte vi dem i buret. The ladies were not amused, og lod os det vide det meste af vejen til Nordfalster.


Her skal de nemlig være landmisser i Lillebrænde, hos en 11 år gammel blå hankat med stor lyst til nus fra fremmede, en vimmer unghund med enorm nysgerrighed, samt gode mennesker, heste og mus - og en ridebane, som Sammy karakteriserede som "landets største kattebakke".
Vi er overbeviste om at de får det godt.Lidt videre for at hente hundehår til spinding - Angel her fælder utroligt, og hendes underuld er altså fænomenalt lækker!

Hun faldt pladask for Les, og havde helst gjort ham selskab ind i bilen. Hvad er der med den mand og dyretække?

Siden vi nu var af hus, og var i god tid, blev vi enige om at vagabondere lidt. Les har kun været på Møn én gang - for femten år siden da Bob og Carol var på besøg. Så vi øffede tilbage til Vordingborg, og vendte næsen mod Kalvehave og Mønbroen. Man kan få gedigen god konditorikaffe og kager i Stege! Og deres julebelysning er faktisk ganske smagfuld.

Som gammel korngrossererby er Stege fuld af spændende gårde, og mange af dem rummer små mikromiljøer med diverse kunsthåndværkere og andet godtfolk.


Jeg ville gerne gøde grunden for min sommerferieidé, og slæbte derfor drengene med i Keldby kirke. Jeg har 'noget' med Elmelundemesterens billeder, og har en ambition om at bevæge mig rundt på øen og fotografere - Fanefjord er smukkest, men i Keldby er der jo også resterne af de første, senromanske malerier -


- det har været en RIG ø, har det. Den blå baggrundsfarve er lavet af lapis lazuli ... der har hængt et par kilo halvædelsten på de kirkevægge!

Sammy var med på tanken om en uge på Møn på cykel - kalkmalerier hveranden dag, badestrande eller andre oplevelser hveranden, og B&B om natten. Det lyder da som gode sommerplaner, ikke?

B2 savner de to andre, og går rundt og kalder på dem.

Morgen-opdatering: Det gør Paddington også.

7 kommentarer:

strikkeforsker sagde ...

Tak for turen og de flotte billeder, man får jo lyst til at tage en tur til derned for at se på kalkmalerier.
Det lyder som fantastiske sommerferieplaner og mon ikke de herrer hoppe med på planen?

Dana Watsham sagde ...

Ulla, det kan absolut anbefales - hvis du vil vise McI et stykke dansk historie som faktisk er unikt i europæisk sammenhæng, er en kalkmaleritur en god idé. Også selv om man ikke er religiøs.

Der var et par 'store' - Elmelundemesteren malede på Møn (og en enkelt kirke i det sydsjællandske), der er en god vejviser her: http://www.kalkmalerier.dk/

Lækkeriet sagde ...

uha, minderne vælter frem, er selv vokset op i præstø og har flere gange været på cykeltur på møn - der er bare så DEJLIGT knus gitte

Dana Watsham sagde ...

Der er nemlig smukt på Sydhavsøerne :o)
Jeg trådte mine mindste barnesko på Femø, og tilbragte somrene i familiesejlbåden - meget ofte i hele farvandet der syd for Sjælland. Så det er i høj grad barndomslandet for mig også :o)

Madame sagde ...

Meget dejlige billeder og spændende historie, tak Dana. Og så gør det altså lidt ondt at høre, at misserne savner dem, I satte af i Lillebrænde.

Anonym sagde ...

..hvis I gør Møn og omegn til sommer, så undlad IKKE at tage en tur til Nyord...det er simpelthen et skønt sted....

Dana Watsham sagde ...

Vi plejede at lægge til på Nyord når vi skulle hjem til Femø ... der er (også) dejligt!