4.2.09

Hallooooo - jorden kalder Koch!

"Kvinder skal arbejde mere", synes Skattekommissionen.

Javelså.

Pudsigt nok er det især i omsorgssektoren, man mener at kvinder skal arbejde mere. Sygeplejersker, lærere og læger.

De sygeplejersker og SSAere jeg kender har ingen problemer med at ramme topskatteloftet - de kan nemlig kun få deltidsstillinger uden frigørelsesattest. Fuldstændig ligesom mange længere nede i hierarkiet. Det kan nemlig bedre betale sig for kommunerne at have folk gående på 20 timer end at oprette de nødvendige fuldtidsstillinger - og man skal være ualmindelig godt gift for at kunne leve af 20 timer/uge.

Men det er måske den egentlige agenda?

5 kommentarer:

HenrietteB sagde ...

Tja. Jeg er fastansat SSA'er på 28 timer ugentligt, hvilket er meget normalt, når man arbejder fast nattevagt. Lad mig bare sige det sådan - jeg kommer ikke til at betale topskat i den her ansættelse.

Derudover er jeg boligejer i et af rigets randområder og har dermed lang transport til arbejde. Kommunerne hernede på Lolland ansætter ganske rigtigt på præcis den måde, du beskriver. Så man er næsten nødt til at flytte sig et pænt stykke vej for at overleve økonomisk.

Med den nye skatterform mister jeg rentefradragsret og befordringsfradrag, men vinder ikke meget eftersom jeg er lavt lønnet og ikke betaler topskat. Det er ikke svært at se, hvilke grupper som kommer til at betale den fest, medmindre vi altså arbejder endnu flere timer for at undgå at gå fra hus og hjem.

Der er mange måder at gennemtvinge sine ideer på.

Hvordan jeg så skal holde til flere arbejdstimer i nattevagt (eftersom jeg benytter offentlig transport er der kun sikre forbindelser med tog & bus på dette tidspunkt af døgnet) og betale endnu flere dyre togture er mig en gåde.

Måske skal man bare blive omskolet til svejser, maskinarbejder eller skraldemand...

Susanne sagde ...

Og så sidder man her med sin lavindkomst - eneste indkomst, sin ejerbolig ikke belånt til over skorstenen, købt da boligmarkedet sidst var i bund - og håber af hele sit hjerte, at man tjener flere penge i 2012 for ellers har man mindre tilbage hver måned.

Dana Watsham sagde ...

Jamen det er da også en handske i ansigtet på alle de kvinder, der så desperat gerne vil have fuld tid, men ikke kan få det.

De kan få bidskheder om at 'skamløst udnytte supplerende dagpenge' som det skete i sommer, og så ellers ingen udsigt til andet end 20 - 24 - 28timers stillinger.

Som ingen kan leve af ....

HenrietteB sagde ...

Susanne, det er præcis den situation, jeg også sidder i.

Desværre tror jeg ikke, arbejdsgiverne vil være mere forstående ved næste overenskomstforhandlinger end de var ved de sidste, hvor vi måtte strejke resultatet hjem.

Altså ikke min afdeling. Vi var ikke nok ansat til at stille et nødberedskab...

Susanne sagde ...

Henriette - jeg har også arbejdet som nattevagt, og det er godt nok svært at supplere med yderligere arbejdstimer. Det er der vist ingen, der tænker på. I sin friuge/fridage er man nødt til at komme til kræfter, da man ellers ikke kan klare den næste omgang. Og ihvertfald IKKE som noget fast.

Jeg kan ikke arbejde mere end nu, ca. 30 timer give and take, kun måske et par uger af gangen, da jeg er i behandling for en svær depression. Først har jeg været igennem sygedagpengesystemet, med mistro og hvad dertil hører. Har selv fundet sted til arbejdsprøvning, som efterfølgende har ansat mig - og nu kan jeg så se frem til et mindre rådighedsbeløb, fordi jeg har været økonomisk ansvarlig og ikke belånt lejlighed samt er kommet i arbejde ved at hænge fast med fingerneglene og udelukkende prioritere at klare mig selv. Er man bitter eller er man ikke bitter ? Utak er verdens løn.