10.7.09

Her skulle have været et blogindlæg om hæklede lapper -

- men så faldt jeg lige over en overskrift i Politiken.

Kvinder gøres til kræftpatienter uden grund

stod der. På ære. Se selv efter!

Nå, man læser artiklen igennem. Sluger en klump eller fire. Læser den igennem én gang til. Bliver langsomt mere og mere ædende rasende på det arrogante bæst til Karsten Jørgensen, som ikke har gonader til at sige tingene ligeud: At det handler om PENGE. Helt nede i bunden af artiklen kan man nemlig læse, at
"Nordic Cochrane Center ligger på Rigshospitalet og er et uafhængigt forskningsinstitut, som er finansieret af offentlige midler og har til formål at finde den bedste viden til grundlag for vores behandling af syge på sygehusene, hos lægen og ved køb af medicin."
Det er kort sagt en af de uofficielle sparekommissioner ...

Kære Nordic Cochrane Center: Man kan ikke 'gøre kvinder til kræftpatienter'. Enten har man kræft eller man har det ikke - så langt burde alle kunne blive enige. Har man kræft, skal man behandles. Det burde vi HELLER ikke kunne blive uenige om.
Vi kvinder har råbt og kæmpet i 30 år (mindst!) for bedre og mere effektiv behandling af brystkræft. Jeres nålestik lægger op til, at der skal sorteres. Hvem skal behandles, og hvem skal ikke. Hvordan skal der behandles, hvordan skal der ikke behandles - men formodentlig vil ingen stille spørgsmålet "Hvorfor?" Eller "På hvilket grundlag?". Hvem skal nu til at udøve en moderne version af eugenik? Hvordan vil man, efter aflæggelse af lægeløfte, kunne få sig selv til at sige "Du skal ikke behandles, for det vil ikke være effektiv udnyttelse af ressourcer"?

Bwadr.

Heldigvis har Kræftens Bekæmpelse tilstrækkeligt mod, kvindehjerte og snusfornuft (samt ekspertise ...) til at sige: Bliv nu bare screenet alligevel. Og få gjort det der skal gøres, hvis mammografien viser knuder.

Tak for det. Man skal ikke lægge sig alt for meget på maven for sparekommissioner, der ikke tør kalde sig sparekommissioner.

Ingen kommentarer: