17.6.07

En hektisk (forlænget) weekend, del 1

Jeg tog to feriedage - forberedelser til guldbryllup, sidste forældremøde før sommerferien, samt almindeligt familierod kunne ikke klares sådan på venstre hånd og efter fyraften.

Vi havde nemlig aftalt, at det sidste forældremøde før ferien skulle bestå af, at børnene lavede mad til deres forældre, under ledelse af yours truly ... og da vi lagde planerne i sin tid havde jeg da lykkeligt tænkt guldbrylluppet i næste week-end. Jaja, med en feriedag kan meget klares - når det andet er varetaget dagen i forvejen.


Så fredag klokken 14:00 mødtes jeg med 12 ivrige unger fra 6.C i skolekøkkenet. Efter lidt indledende forklaringer (samt iddergnidder om 'hvem der plejer at gøre hvad") fik vi både rørt brownies sammen, stoppet grofthakket persille i måsen på 16 kyllinger, skrubbet 10 kg nye kartofler, lavet 1½ liter pesto (stavblenderen var nær gået i coma!), samt lavet grøn salat, frugtsalat, gammeldags agurkesalat, rabarberkompot med ingefær, samt to opvaskebaljer råcreme.

Ungerne fik lært kunsten at improvisere et samlebånd - så tager det kun 12 minutter at klargøre pestobrød til 50 personer.


Og de både vaskede op, fejede gulv, og knoklede i det hele taget så jeg var MEGET stolt af dem.


Forældrene kom, så, og ÅD. Alle blev mætte, og alle var imponerede over en treretters menu from scratch i hænderne på deres egne unger.


Her er så det meste af køkkenholdet. De sidste var gået ned i gården med en fodbold.

Det bliver bestemt ikke sidste gang!

1 kommentar:

HenrietteB sagde ...

Stor ros til både dig og de unge mennesker!

Traktementet både lyder og ser lækkert ud.

Ud