19.3.06

Litterært Lørdagsguf!


Sammy og jeg har en fælles svaghed for Paul Stewarts fantasy-historier for børn. Især hans Historier Fra Kanten, selvfølgelig, men også de tre bøger om Joe og hans eventyr i Møggård kan anbefales på det varmeste, til højtlæsning for de 7-10årige, til selvlæsning for de lidt ældre.

Mad i Møggård er generelt ulækkert (et stort hit hos drenge .....), men ét madobjekt går igen og igen: SNUSKEBOLLER. Uden anden beskrivelse end at der skal glasur på.

Her er så vores version:

Snuskeboller à la Sammy (diabetikervenlige)
24 stk

Fyld:
1 dåse kokosmælk light
½ pose kokosmel
1 spsk Atwell (sødemiddel)

- røres sammen, dækkes med film og stilles til at trække på køkkenbordet mens man gør resten klar.

Dej:
25 g gær
1 æg
2 spsk olie (vi foretrækker solsikkekerne)
1 spsk Atwell
½ liter håndlunt vand
- røres sammen og står 15 min. (for at 'kickstarte' gæren)

Derefter tilsættes

3/4 spsk salt
12 dl hvedemel

Alt røres grundigt sammen (vi bruger dejkrogene på røremaskinen) til dejen er blank og smidig og slipper skålen.
Dækkes med et fugtigt viskestykke og hæver 1 time ved stuetemperatur.

Hæld dejen ud på et melet bord og ælt den let. Del i 24 stykker, der trilles til runde boller og sættes på bageplader. Tænd ovnen - 190 grader varmluft, 210 grader alm. varme. Efterhæv bollerne 30 - 35 min. mens ovnen varmer op.

Så kommer det sjove (siger Sammy):

Lav et stort hul i hver bolle med fingrene og læg 1 spsk fyld i hver. Sæt i ovnen på midterste rille og bag 12 minutter (tjek efter 10 - er de lysebrune og fine samt enormt hævede er de færdige....). Mens plade 1 bager, kommer man fyld i plade 2.

Afkøles let på rist, og pyntes evt med glasur i sjove farver.

Ingen kommentarer: