19.3.06
Litterært Lørdagsguf!
Sammy og jeg har en fælles svaghed for Paul Stewarts fantasy-historier for børn. Især hans Historier Fra Kanten, selvfølgelig, men også de tre bøger om Joe og hans eventyr i Møggård kan anbefales på det varmeste, til højtlæsning for de 7-10årige, til selvlæsning for de lidt ældre.
Mad i Møggård er generelt ulækkert (et stort hit hos drenge .....), men ét madobjekt går igen og igen: SNUSKEBOLLER. Uden anden beskrivelse end at der skal glasur på.
Her er så vores version:
Snuskeboller à la Sammy (diabetikervenlige)
24 stk
Fyld:
1 dåse kokosmælk light
½ pose kokosmel
1 spsk Atwell (sødemiddel)
- røres sammen, dækkes med film og stilles til at trække på køkkenbordet mens man gør resten klar.
Dej:
25 g gær
1 æg
2 spsk olie (vi foretrækker solsikkekerne)
1 spsk Atwell
½ liter håndlunt vand
- røres sammen og står 15 min. (for at 'kickstarte' gæren)
Derefter tilsættes
3/4 spsk salt
12 dl hvedemel
Alt røres grundigt sammen (vi bruger dejkrogene på røremaskinen) til dejen er blank og smidig og slipper skålen.
Dækkes med et fugtigt viskestykke og hæver 1 time ved stuetemperatur.
Hæld dejen ud på et melet bord og ælt den let. Del i 24 stykker, der trilles til runde boller og sættes på bageplader. Tænd ovnen - 190 grader varmluft, 210 grader alm. varme. Efterhæv bollerne 30 - 35 min. mens ovnen varmer op.
Så kommer det sjove (siger Sammy):
Lav et stort hul i hver bolle med fingrene og læg 1 spsk fyld i hver. Sæt i ovnen på midterste rille og bag 12 minutter (tjek efter 10 - er de lysebrune og fine samt enormt hævede er de færdige....). Mens plade 1 bager, kommer man fyld i plade 2.
Afkøles let på rist, og pyntes evt med glasur i sjove farver.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar