29.8.08

Fredagmorgenfryd


Pludselig forstod man hvor Homer fik sin inspiration fra -


- og inspireredes selv til at eksperimentere med den sidste halvanden meter silketrend, det sidste Plutogarn, en rest af det billige merceriserede silke fra Netto - og det ser helt godt ud. Et 'prøvekludshalstørklæde' til Tanten.


Og så til Ullas spørgsmål: nej, det er ikke en ny væv. Jeg er en stor jæger i de lokale genbrugsforetagender, og har i dryp købt en lokal vævers ting i takt med at hun har lagt op pga alderdom og har skilt sig af med værktøj, undervisningsmateriale og sådan.

Denne her er firskaftet, men fylder ikke mere end en rammevæv (!). I stedet for at binde tramper op til ønsket mønster bruger man de fire tapper øverst på rammen, enten enkeltvis eller i kombinationer, til at lave det ønskede mønster. Det vil sige at man har fire skafter og hvad der svarer til otte tramper på meget kompakt vis.

Den har hængt adskilt på værkstedet i lang tid, og blev faktisk kun fundet frem fordi brorskabet skulle ha' dækketøj til sin fødselsdag - men når nu den står i stuen kan man ligeså godt få nogle ideer ud gennem fingrene som brugbart stof, ik?

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Alt kommer til den, der kan vente :-)
Det bliver spændende at se de næste produkter fra tantens væv.

Anonym sagde ...

Sender mig jo direkte i barndomsnostalgi hvor mormors smukke vævestole altid fandtes i baggrunden..

Og så ude af kontekst:
Helt enig!
For hvad pokker mon de voksne kvinder som insisterer på at kalde sig for piger egentlig fejler, undrer om en mentalundersøgelse måske ville være på sin plads....

Dana Watsham sagde ...

Hej Harning, og velkommen til :o)