19.4.06

Hvor religionen går ind, går forstanden ud ... (klik for at læse)

Jeg ved da kun alt for godt, at en biskop ikke snakker for sin syge moster, men for sit levebrød - men heeeeeeeelt ærligt, er det her ikke en phis i en hornlygte?

Kære Steen Skovgaard:
Enhver form for sorghjælp til børn er af det gode - og for de mange familier i vort lille land, hvor religion ville være den aller-allersidste udvej er et initiativ som bedemændenes her kun at hilse velkomment med kyshånd.
Hvis der ikke til hverdag prædikes i hjemmet, er det nok ikke lige det man skal gribe til når et barn er i sorg eller på anden måde i krise. Det kommer til at virke lige så forlorent som en amerikansk TV-serie, kan du da ikke forstå det?
At kunne snakke om døden, og om tab, uden at gribe til de flor- og hævdomvundne fraser er svært - endnu mere svært, hvis der skal tages monopol på området af personer som dig.
Det ville klæde både dig og dit embede hvis du kom lidt mere i kontakt med den måde de fleste danskere lever i dag. Selvfølgelig ville det være ideelt (for dig!) om det var dig de kom til når der var krise på programmet, men sådan er virkeligheden slet ikke.

Gå ud og snus til den. Og sig i stedet tak til bedemændene for et godt forældreværktøj til en svær tid.

Ingen kommentarer: